početna        o nama

reklame i natpisi        audio - video - multimedia        digital signage        info pano

 

INFO PANO - plan grada


Informativno-interpretacijski panoi su elementi urbane opreme koji se postavljaju u gradskim središtima, frekventnim lokacijama (autobusni kolodvor, željezničke postaje, brodski terminali), turističkim cestama ili pak na lokacijama koje se nalaze na tematskim stazama (pobliže opisuju turističke atrakcije uz koje su postavljeni), a u svrhu davanja informacija građanstvu i turistima o važnim lokacijama i kulturno-povijesnim znamenitostima, kao i obavjestima.

Postavljaju se najčešće na otvorenom, pa i njihov oblik i funkcionalnost moraju biti prilagođeni lokaciji na koju se postavljaju. Važna je i njihova turistička funkcija, jer istodobno bitno olakšavaju posjetiteljima snalaženje u pojedinom gradu ili mjestu te upozoravaju na postojanje određenih znamenitosti koje vrijedi posjetiti. Detaljna karta područja je najbitniji element info panoa, a na kartu se prema prijedlogu nadležnih institucija ucrtavaju značajne lokacije.

Ako je sadržaj tih ploča jednostavan, zanimljiv i vizualno atraktivan, one mogu uljepšati izgled mjesta uz koje su postavljene, povećati njegovu atraktivnost i pružiti korisnu obrazovnu informaciju. Postavljanje info panoa direktno utječe na očuvanje kulturne baštine, promociju i podizanje opće obrazovne i kulturne razine, kako domaćih, tako i stranih posjetitelja.


Postavljanje info panoa potiče i Hrvatska turistička zajednica, kao infrastrukturni preduvjet razvoju turizma. Info panoi spadaju u turističku signalizaciju:

U Hrvatskoj se ona postavlja od 2002. godine, ali taj posao ide vrlo sporo. Da bi ga ubrzala, Hrvatska je turisticka zajednica (HTZ) odlucila s više novca sufinancirati projekt smeđe signalizacije koja bi trebala svim posjetiteljima turističkih središta u Hrvatskoj olakšati snalaženje na prometnicama te u gradovima i mjestima. HTZ sufinancira pripremu, izradu i postavljanje turističke signalizacije.


Naši info panoi izrađeni su po modularnom sistemu (nekoliko tipova i modela), od postojanih i kvalitetnih materijala (aluminij, inox), uz mogućnost samostalnog kreiranja njegovog  izgleda i nadogradnje.


Info pano (e-info2) je modularni info sistem koji je baziran na nosečoj inox konstrukciji visine 220cm sa bazom pripremljenom za montažu.

  1. Na svaku stranu panoa postavljaju se 3 ploče (površine za aplikaciju)

  2. Mogućnost dvostranog panoa

  3. Mogućnost trostranog panoa

Površine na panou predviđene za aplikaciju natpisa:

  1. Gornja ploča (dim. 100x20 cm) - naziv (Info, grb grada, plan grada,.. stadt plan, city map....)

  2. Centralna ploča (dim.100x125 cm) za prikaz informacija (karta područja, informacije, lokacije znamenitosti,...)

  3. - osnovni model alu-kompozitna podloga za aplikaciju - info površina se aplicira kao samoljepljiva PVC folija

  4. - alu vitrina sa vratima i lamistal staklom, sigurnosna bravica info površina se postavlja unutar vitrine, mogućnost ugradnje rasvjete LED

  5. Donja ploča (dim. 100x55 cm) alu-kompozitna podloga, mogućnost dodatnih informacija ili pokrovitelja,...


Za trostrani pano opcija postavljanja zaštitne nadstrešnice / krov inox


  1. U svrhu info panoa mogu se koristiti i sustavi koji su već postavljeni na pojedinim podrucjima (citylight površine, postojeći panoi i table) na koje se postavlja nova i moderna aplikacija.